Ton Ojers en zijn herinneringen aan Johan Cruijff

[Bron: Het Amsterdamsche Voetbal] maart 24th, 2016

Voormalig trainer Ton Ojers had in zijn loopbaan diverse ontmoetingen met Johan Cruijff. Het zijn herinneringen geworden die hij nooit meer zal vergeten. “Natuurlijk ben ik ook geschokt, maar ik word al wat ouder en zie steeds meer mensen wegvallen. Dan schrik je toch wat minder.”

Ojers: “Ik heb Johan meerdere malen ontmoet. De eerste keer was in 1982. Ik was trainer van de E1 van AFC en we speelden het sterk bezette Van Wagtendonk Toernooi. We moesten ook tegen Ajax en daar speelde zijn zoon Jordy in. Cruijff was geen leider en had geen functie bij dat elftal, maar hij bemoeide zich er natuurlijk wel mee. We wonnen met 1-0 en daarna heb ik een zeer geamuseerd gesprek met hem gehad. Dat gesprek maakte veel indruk op me en zal ik nooit vergeten. Dat is een herinnering voor het leven.”

Foto jaarboek AFC: Ton Ojers en Johan Cruijff op 24 april 1982 tijdens het Van Wagtendonk toernooi met de E1 van AFC. Links naast Cruijff de huidige teammanager van AFC Henk Bijlsma

  

Foto jaarboek AFC: Ton Ojers en Johan Cruijff op 24 april 1982 tijdens het Van Wagtendonk toernooi met de E1 van AFC. Links naast Cruijff de huidige teammanager van AFC Henk Bijlsma

Ojers: “Daarna heb ik hem nog veel vaker ontmoet op de velden. Gewoon langs de lijn bij de wedstrijden. Hij was altijd aanspreekbaar en had natuurlijk altijd wel een mooie wijsheid  voor je.”

Ojers zit inmiddels in een rolstoel en heeft het vorig jaar de dood in de ogen gekeken. Het heeft hem met een andere blik naar het leven doen kijken. Ojers: “Natuurlijk ben ik ook geschokt. Het is een schok voor iedereen, maar ik beleef het allemaal toch anders. Ik ben ook wat ouder aan het worden en zie steeds meer mensen om mij heen overlijden. Daarnaast heeft mijn eigen situatie er ook mee te maken dat ik misschien wat minder geschokt reageer.”

Foto uit het honderdjarenboek van AFC

Geplaatst in Laatste nieuws, Media en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.